Bolivia Altura EP Ciapec
Sladké kynuté pečivo se špetkou skořice, bohatě sypané cukrem - přesně to nám připomíná čerstvě mletá bolivijská káva.
Po připravení je potom velice podobná brazilskému Santosu, nekyselá, nehořká, velmi jemná.
S příjemnou třešňovou sladkostí v chuti, dochuť se potom prolíná do kakaa.
Pražena středně, 100% arabica.
Chuťové vlastnosti po přípravě v moka konvičce velmi intenzivní - minimální stopa kyselosti, výrazná chuť hořké čokolády, příjemná kávová chuť v ústech.
Kategorie: | Jednodruhová káva |
---|
Bolívíe je nejchudší země v Latinské Americe. Na západě země se nachází oblast vhodná pro pěstování kávy, je velmi hornatá a zahrnuje nejvyšší vrcholy Andských hor. Podmínky pro pěstování kávy jsou vynikající, protože jsou tropické - horké a vlhké podnebí ve velmi vysoké nadmořské výšce je nezbytné. Čím vyšší je nadmořská výška, tím delší dobu kávové zrna dozrávájí a rozvíjejí se a tím výraznější je jejích chuť po sklizni.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.